homekoiratutkimus

Oletko ostanut omakotitalon, rivitaloasunnon tai mökin, jossa haisee home tai epäilet huonoa sisäilmaa? Tilaa kauttamme luotettava homekoiratutkimus.

Homekoiratutkimus akuuttiin sisäilmaongelmaan ja jatkotutkimustarpeen selvittämiseen

Homekoiratutkimus on rakenteita tai materiaaleja rikkomaton kuntotutkimusmenetelmä, jossa koulutetun koiran avulla tarkastetaan tilat mikrobiperäisten hajujen tai niiden vuotoreittien paikantamiseksi. Koira kertoo ilmaisullaan löytäneensä tilasta sille opetettua hajua. Jokaisella koiralla on oma ilmaisutapansa, jota koiranohjaaja tulkitsee.

Mitä homekoira havaitsee?

Homekoirat auttavat paikantamaan mahdollisia mikrobikasvustoja, jotka tuottavat homeen hajuja. Mikrobikasvusto sisältää tavallisesti erilaisia sieniä (eli homeita ja hiivoja), bakteereita ja alkueläimiä sekä näiden tuottamia aineenvaihduntatuotteita. Koiran voi opettaa etsimään ja ilmaisemaan myös muita sisäilman laatuun vaikuttavia hajuja, kuten PAH-yhdisteitä. Kosteusvaurioihin liittyvien mikrobiperäisten hajujen lisäksi koira voi havaita mikrobihajuja rakennuksen alta ryömintätilasta tai maaperästä.

Homekoiraa voidaan käyttää mikrobiperäisten hajujen olemassaolon selvittämiseen paitsi kiinteistökaupan jälkeisissä reklamaatiotilanteissa myös ennen kauppaa perinteisen kuntotarkastuksen sijaan tai lisäksi. Koiraa voidaan käyttää myös kuntotutkijan apuna homeongelman laajuuden ja lisätutkimustarpeen arviointiin.

Tällainen on asiantunteva homekoiratutkimus

Tilaa homekoiratutkimus

Oletko ostanut asunnon tai kiinteistön, jossa epäilet mikrobien tai homeiden hajuja tai huonoa sisäilmaa, kuten maakellarin hajuja? Palvelumme kautta saat tilattua luotettavan homekoiratutkimuksen.

Jos tutkimuksen jälkeen ilmenee lisätutkimustarpeita, suosittelemme laajempaa kuntotutkimusta.

Kaikkiin tutkimuksiin sisältyy Kiinteistölakimiehen maksuton arvio tilanteestasi, oletko oikeutettu korvauksiin asunto- tai kiinteistökaupan virheen vuoksi. Kiinteistölakimiehen maksuttoman tilannekartoituksen voit tilata yhteydenottolomakkeellamme tai heti homekoiratutkimuksen jälkeen.

Kiinnostuitko?
Ota yhteyttä

Yhteystiedot

Tutustu meidän muihin palveluihin

Palvelut
Takaisin